Σταθερά Βήματα για την Επιτυχία

 

Είσοδος

  • Λίγα λόγια για εμάς

    Τα Φροντιστήρια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από το 1980 έως σήμερα στέκονται με επιτυχία στο πλευρό των μαθητών προετοιμάζοντάς τους για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές εκπαιδεύουν,...

    Περισσότερα...

Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις

 

Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις

 

Τελειώνει  η αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ανοδική θα είναι η τάση στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές, μικρή πτώση αναμένεται στις Νομικές σχολές, ενώ μεγαλύτερη καταγράφεται στα παιδαγωγικά τμήματα. Μεγάλη πτώση περιμένουν οι εκπαιδευτικοί και στα περιφερειακά τμήματα, καθώς οι υποψήφιοι δεν προτίμησαν τις σχολές της περιφέρειας λόγω της οικονοικής κρίσης.

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)

Στα 18.100 μόρια φαίνεται πως θα κινηθεί η Νομική της Αθήνας, ενώ κάτω από 18.000 μορίων θα πέσουν οι νομικές της Θεσσαλονίκης και της Θράκης. Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται στην Αγγλική Φιλολογία και τα τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αλλά και Κοινωνιολογίας, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθούν οι σχολές Ψυχολογία.

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών)

Άνοδος έστω και μικρή αναμένεται στην Αρχιτεκτονική Αθηνών και μεγαλύτερη στην Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, όπως και σε όλες τις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ανοδικά θα κινηθούν οι φυσικομαθηματικές και οι γεωπονικές σχολές.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας)

Πάνω από τα 19.000 μόρια αναμένεται να φτάσουν οι περιζήτητες Ιατρικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνοδο θα καταγραφεί και σε Κτηνιατρική, Νοσηλευτική και Φαρμακευτική.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικά)

Πτώση των βάσεων έως και 1.500 μόρια αναμένεται σε Παιδαγωγικά τμήματα και κυρίως σε αυτά της περιφέρειας.

5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής)

Πτώση έως και 500 μόρια αναμένεται σε σχολές οικονομικών σπουδών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομική. Αντίστοιχη θα είναι η "βουτιά" και σε σχολές πληροφορική.

 Τ.Ε.Ι.

Ακόμα και κατά 1.000 μόρια αναμένεται να ανέβουν τα Τ.Ε.Ι. παραϊατρικών επαγγελμάτων, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ του 2ου επιστημονικού πεδίου.

ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΉΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΆΘΜΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΉΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΆΘΜΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ

 

 

Αύριο το πρωί στις 10 (Τετάρτη 24 Αυγούστου) ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φϊλης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από τις 11 η ώρα το πρωί της Τετάρτης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης, 11 η ώρα αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Ενημέρωση για τη β' ξένη γλώσσα

 

Ενημέρωση για τη β' ξένη γλώσσα

 

 

Τη διαδικασία για την επιλογή της Β' ξένης γλώσσας μετά και την απόφαση για τη διδασκαλία των Ιταλικών παρουσιάζει ενημερωτικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: Αφού οι Διευθυντές των Γυμνασίων, στα οποία οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ34 είναι οριστικά τοποθετημένοι ή θα τοποθετηθούν το σχολικό έτος 2016-2017 οριστικά ή προσωρινά, ενημερώσουν τους γονείς- κηδεμόνες των μαθητών για τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου, οι γονείς- κηδεμόνες των μαθητών θα πρέπει να προσκομίσουν στον Διευθυντή του σχολείου ενυπόγραφο σημείωμά τους, στο οποίο θα αναγράφεται η προτίμηση των μαθητών σχετικά με τη δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο Γυμνάσιο (την Γαλλική ή την Γερμανική ή την Ιταλική).

Οι Διευθυντές των Γυμνασίων, μετά την παραλαβή των ενυπόγραφων σημειωμάτων με την προτίμηση των μαθητών για τη β΄ ξένη γλώσσα θα διερευνήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ ξένη γλώσσα σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών. Για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας στη β΄ ξένη γλώσσα ισχύει η με αρ. πρωτ. 137429/Γ2/02-09-2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2406). Στη συνέχεια γνωστοποιούν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης τα τμήματα διδασκαλίας β΄ ξένης γλώσσας.

Επισημαίνονται τα εξής: Η επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας γίνεται στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και οι μαθητές τη συνεχίζουν και στις επόμενες τάξεις. Οι μαθητές της Α΄ τάξης έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την προτίμησή τους για τη β΄ ξένη γλώσσα έως και 25 Σεπτεμβρίου 2016. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 121072/Δ2/22-07-2016 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 2449) με θέμα: Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 93381/Δ2/07-06-2016 Υ.Α. (Β΄ 1640) με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Ημερησίου Γυμνασίου» η Ιταλική γλώσσα θα διδάσκεται (παράλληλα με τη Γαλλική και τη Γερμανική) στα Γυμνάσια στα οποία οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ34 είναι οριστικά τοποθετημένοι ή θα τοποθετηθούν το σχολικό έτος 2016-2017 οριστικά ή προσωρινά.

Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις

Τρίτη, 23 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 για Έρευνα & Καινοτομία

Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

Αποτελέσματα των αιτήσεων για την εισαγωγή Αλλοδαπών - Αλλογενών στα ΑΕΙ

Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

Αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων των Στρατιωτικών Σχολών

Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2016 (ΥΨΗΛΑ ΜΟΡΙΑ)

Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2016

Περισσότερα...