fbpx

  Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει.

  Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

  Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αντικαταστήσει ένα άδειο μυαλό με ένα ανοικτό μυαλό

  Malcolm Forbes

  Σταθερά Βήματα Επιτυχίας.

  Εκπαίδευση Βεργιόπουλος

  Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.

  Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.

  Σε έναν κύκλο, κάθε σημείο είναι ταυτόχρονα και αρχή και τέλος.

  Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος

  Αν νομίζεις ότι η μόρφωση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια.

  Derek Bock, Αμερικανός, πρόεδρος του Χάρβαρντ

  Η πρόσκληση να επισκεφθείτε τα Φροντιστήρια Εκπαίδευση είναι διαρκής, ανοιχτή και από καρδιάς.

  Εκπαίδευση Βεργιόπουλος

Ένας χρόνος τηλεκπαίδευση τι χάσαμε τι μάθαμε τι κερδίσαμε


Ένας χρόνος τηλεκπαίδευση: τι χάσαμε, τι μάθαμε, τι κερδίσαμε

 

Περάσαμε ήδη δώδεκα μήνες μέσα στη νέα πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης. Δώδεκα μήνες με... e-μαθήματα και e-τάξεις έμαθαν σε όλους μας πολλά. Αφήνοντας λοιπόν εδώ και καιρό τις κιμωλίες και ανοίγοντας καθημερινά τις οθόνες μας, κάνουμε τη δική μας αναδρομή σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι...

Αυτό τον έναν χρόνο η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα και συνέβαλε καθοριστικά στη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας. Η πρόκληση για όλους τους εκπαιδευτικούς ήταν να καταφέρουν με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές στο περιβάλλον της τάξης, να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Έτσι και στα δικά μας φροντιστήρια, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα - και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα καταφέραμε. Η δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν μία, και δίχως αμφιβολία, η πιο βασική: Η διάδραση με τους μαθητές μας.

Τι χάσαμε
Με την παραδοσιακή λοιπόν, πεπατημένη μέθοδο διδασκαλίας να μεταφέρεται στο ψηφιακό περιβάλλον, η άμεση αλληλεπίδραση μαθητή - εκπαιδευτικού μειώθηκε αισθητά. Πράγματι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους, ήταν όμως αναγκαιότητα να προσαρμόσουμε όλοι τον τρόπο που λειτουργούμε άμεσα, ώστε να μη χάσουμε πολύτιμο χρόνο - και έτσι έγινε. Από την αρχή της πανδημίας, δίνουμε καθημερινά ζωντάνια στις ψηφιακές τάξεις μας και αξιοποιούμε στο έπακρο τα εργαλεία και τις υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας, μειώνοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση μεταξύ μας.

Τι μάθαμε
Μπορεί τα νέα δεδομένα της… ψηφιακής μάθησης να μας στέρησαν τη φυσική παρουσία των μαθητών μας για το καλό όλων μας, μάθαμε όμως στην πράξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε το ίδιο αποτελεσματικά ακόμη και διαδικτυακά. Παρ΄όλο που μας έλειψαν οι μαθητές μας και η μαγική διάδραση του μαθήματος μέσα σε μία τάξη, ήταν για εμάς προτεραιότητα να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές δεν θα έχαναν ούτε μία ώρα εκπαίδευσης. Είναι γεγονός ότι καμία διαδικτυακή πλατφόρμα δεν μπορεί να αλλάξει με κάποιο μαγικό τρόπο μια ψηφιακή τάξη σε χώρο ουσιαστικής μάθησης, εμείς όμως τα καταφέραμε και σε αυτό. Μπορεί να μην υπάρχει μυστική λοιπόν συνταγή, όμως με αστείρευτη διάθεση για μάθηση, άπλετη όρεξη για διδασκαλία, συνδυαστικά πάντα με την απαραίτητη τεχνογνωσία, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ότι οι μαθητές μπορούν να λάβουν τη γνώση που χρειάζονται με απόλυτη επιτυχία.


 Κλείσε ένα δωρεάν ιδιαίτερο μάθημα online!


Τι κεδίσαμε
Η τηλεκπαίδευση ήταν και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κερδίζουμε καθημερινά. Με την βοήθεια των καθηγητών που είναι πάντα δίπλα στους μαθητές μας σε κάθε βήμα, όλοι μας οι μαθητές μας προσαρμόστηκαν επιτυχώς και στο ψηφιακό περιβάλλον. Συνεχίζουμε να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας και με την βοήθεια των έμπειρων καθηγητών, διαμορφώσαμε για όλους ένα ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους.

Η συμβουλή που δίνουμε ως φροντιστήριο σε όλους τους μαθητές μας είναι η εξής: Δεν ωφελεί να ζούμε περιμένοντας τη στιγμή που θα λήξει η πανδημία, ούτε πρέπει να βάλουμε τη ζωή μας σε… παύση. Μπορούμε αντ’ αυτού, να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τις δραστηριότητές μας στο βαθμό που μας επιτρέπεται, αξιοποιώντας το χρόνο μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, κάνουμε βήματα μπροστά και αδημονούμε για το μέλλον που θα είναι σίγουρα καλύτερο. Η πανδημία αλλάζει τη ζωή μας ήδη. Το μόνο που μένει είναι να αλλάξουμε και εμείς.


Στα φροντιστήρια Βεργιόπουλος, είμαστε δίπλα στους γονείς από την πρώτη μέρα γνωριμίας και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Η πολύχρονη εμπειρία του προσωπικού μας, σε συνδυασμό με την ευχάριστη εμπειρία αποτελεσματικής και υπεύθυνης εκμάθησης και πάντα σε επαφή με τους γονείς των μαθητών μας, είναι το κλειδί για να πετύχουμε το στόχο μας: Την επιτυχία των μαθητών μας στις πανελλήνιες και την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούν.


Είσαι μαθητής γυμνασίου ή λυκείου; Θέλεις να προετοιμαστείς κατάλληλα για τις πανελλήνιες εξετάσεις; Τότε συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα για να προγραμματίσεις το δικό σου δωρεάν ιδιαίτερο μάθημα για όλες τους εξειδικευμένους καθηγητές των φροντιστηρίων μας! Τα θερινά μας ολιγομελή τμήματα έχουν ήδη αρχίσει να συμπληρώνονται και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Εξασφάλισε τη δική σου θέση τώρα!


Επικοινωνήστε μαζι μας τηλεφωνικά, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30 - 21:00, ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κυψέλη | Κυψέλης & Σπετσοπούλας 11 Αθήνα, 2108254700
Άλιμος | Θουκυδίδου 47, 210 9824543, 210 9824543

designed by

© 2024 Εκπαίδευση Βεργιόπουλος | Όροι και Προϋποθέσεις