fbpx

    Η πρόσκληση να επισκεφθείτε τα Φροντιστήρια Εκπαίδευση είναι διαρκής, ανοιχτή και από καρδιάς.

    Εκπαίδευση Βεργιόπουλος

    Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.

    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.

    Σε έναν κύκλο, κάθε σημείο είναι ταυτόχρονα και αρχή και τέλος.

    Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος

    Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αντικαταστήσει ένα άδειο μυαλό με ένα ανοικτό μυαλό

    Malcolm Forbes

    Αν νομίζεις ότι η μόρφωση είναι ακριβή, δοκίμασε την άγνοια.

    Derek Bock, Αμερικανός, πρόεδρος του Χάρβαρντ

    Σταθερά Βήματα Επιτυχίας.

    Εκπαίδευση Βεργιόπουλος

    Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει.

    Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εγκαινίασε την "Σκακιέρα του Κόσμου"

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εγκαινίασε στην έδρα του, τη Μυτιλήνη, την «Σκακιέρα του Κόσμου». Μια πρωτοβουλία του "Πράσινου Πανεπιστημίου", που μ' ένα λειτουργικό έργο τέχνης από Χαρτί και Σωσίβια έστειλε ένα συμβολικό μήνυμα επ΄ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια της γιγάντιας υπαίθριας σκακιέρας, έγιναν από τον Grandmaster και πρωταθλητή Ελλάδας 2015 στο Σκάκι, κ. Αθανάσιο Μαστροβασίλη, με ένα “παιχνίδι στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου”: μια συμβολική παρτίδα σκάκι με ομάδα από φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το Χαρτί της ακαδημαϊκής πρακτικής και τα Σωσίβια των Προσφύγων που παραχώρησε ο Δήμος Λέσβου, απετέλεσαν τα δύο βασικά, «άχρηστα» ίσως, αλλά υψηλού συμβολισμού υλικά κατασκευής της πρωτότυπης σκακιέρας. Μετά από πολυήμερη εθελοντική και σκληρή εργασία, τα σημαντικά αυτά υλικά της καθημερινότητας μας στο Αιγαίο, μεταμορφώθηκαν σε 32 μεγάλα πιόνια ύψους 1,2 μ.. που στήθηκαν πάνω στην τεράστια (25μ2) σκακιέρα από το υλικό των πλαστικών βαρκών του δύσκολου ταξιδιού των συνανθρώπων μας στο Αιγαίο.

Η γιγαντιαία «Σκακιέρα του Κόσμου» και τα πολύχρωμα πιόνια της, έμπνευση της καλλιτέχνιδος και διοικητικής υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κας Φερενίκης Τσαμπαρλή, στήθηκαν μόνιμα στο Λόφο Πανεπιστημίου. Σε μια διαρκή υπενθύμιση του διπλού συμβολισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος: η ισχυρή αλληλεπίδραση του Ανθρώπου με το Περιβάλλον και ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον με ασφάλεια, ελπίδα και αισιοδοξία!

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης υποδέχθηκε στο Λόφο Πανεπιστημίου το συμβολικό και λειτουργικό αυτό έργο τέχνης, τονίζοντας ότι με ευφάνταστο τρόπο αναδεικνύει την ισχυρή περιβαλλοντική στόχευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την έμφαση στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μελών του και στην παράλληλη ανάδειξη κυρίαρχων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων των νησιών του Αρχιπελάγους.

designed by

© 2024 Εκπαίδευση Βεργιόπουλος | Όροι και Προϋποθέσεις